Opći uvjeti poslovanja

OPĆI UVJETI POSLOVANJA
Ovo su opći uvjeti poslovanja internet trgovine www.skycosmeticsgroup.com sastavljeni u skladu s Zakonom o sigurnosti potrošača, Zakonom o sigurnosti osobnih podatka, Općom uredbom EU o sigurnosti podataka.
Ovi uvjeti korištenja određuju pravila korištenja korisnicima stranice i njihovu vezu sa SKY COSMETICS d.o.o. Bani 110 , 10010 Zagreb OIB:71569529673 sa sjedištem u Zagrebu, Bani 110, Buzin, Hrvatska.
Molimo pročitajte pažljivo uvjete korištenja jer prava i odredbe podliježu Zakonu. Ukoliko se ne slažete sa uvjetima korištenja, molimo da ne pristupate i ne koristite stranicu. Navedeni uvjeti bi vam trebali biti razumljivi, jer naručivanjem naših proizvoda ili usluga pristajete na vezanost uz navedene uvjete. Preporučamo da ispišete ove uvjete za daljnju uporabu. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano uz uvjete korištenja, molimo da nas kontaktirate.

SPORAZUM
Korištenjem ove stranice slažete se biti povezani sa uvjetima korištenja i dopuštate prikupljanje podataka treće osobe, uključujući i ne ograničavajući se na podatke o vašoj debitnoj ili kreditnoj kartici ili izvještajima koji potvrđuju vaš identitet u svrhu valjanosti kartice kako bi se odobrila kupnja ili druga pojedinačna transakcija vezana uz vašu karticu.

IZMJENE I DOPUNE
Zadržavamo pravo na:
· osvježavanje ovih uvjeta korištenja povremeno, a bilo kakve izmjene i dopune biti će prikladno istaknute na stranici. Vaša je odgovornost provjera ovih izmjena. Izmjene će se primjenjivati nakon obavijesti o izmjenama i dopunama. Ukoliko ne želite prihvatiti izmjene, trebali bi prestati sa korištenjem stranice. Ukoliko nastavite sa korištenjem stranice nakon isteka datuma o obavijesti i početku primjene dopuna i izmjena, vaše daljnje korištenje smatrati će se kao pristanak na izmjene i vezanost uz uvjete korištenja.
· izmjene ili povlačenje, privremeno ili trajno, ove stranice i svih materijala objavljenih na stranici, bez ili sa djelomičnom obavijesti i potvrđujete da nismo odgovorni za bilo kakve izmjene ili povlačenja sadržaja
· izmjenu korisničkih identifikacijskih kodova ili lozinki koje smo vam pružili, bez obzira da li su odabrane sa vaše ili naše strane, u bilo koje vrijeme, ukoliko smatramo da ste pogrešno shvatili korištenje i upotrebu ovih uvjeta korištenja.

POLITIKA PRIVATNOSTI
Sve vaše podatke tretirati ćemo kao povjerljive i koristiti ćemo ih u skladu s Politikom privatnosti. Ukoliko bude potrebno, procesuirati ćemo podatke u skladu sa Politikom privatnosti. Upotrebom naše stranice, pristajete na navedeno, te potvrđujete da su vaši podatci točni.
Kada kupujete na našoj stranici, poslati ćemo vam upit o vašim osobnim podatcima, kako bi vas mogli identificirati, a podatci će biti vezani za vašu email adresu, adresu za slanje računa, adresu za isporuku i ostale podatke vezane uz plaćanje. Potvrđujemo da će se takvi podaci pohranjivati kod nas, u skladu sa odredbama o privatnosti i zaštiti podataka.
REGISTRACIJA
Korištenjem ove stranice, jamčite da ste:
· zakonski spremni ulaziti u vezujuće ugovore;
· imate najmanje 18 godina;
· osobne informacije koje ste pružili prilikom registracije su točne i istinite, potpune i ažurne i ne imitirate ili kopirate neku drugu osobu ili ličnost.
Obavijestiti će te nas odmah po nastalim izmjenama vaših osobnih informacija, putem e-maila ili izmjenom na stranici.

ZAŠTITA VAŠE SIGURNOSTI
Kako bi osigurali da se vaša kreditna ili debitna kartica ne koristi bez vašeg pristanka ili znanja, obaviti ćemo provjeru vašeg imena, adrese i ostalih osobnih podataka koje ste nam pružili tijekom narudžbe i kupovine proizvoda prema odgovarajućim bazama podataka treće strane.
Rizik od internet prijevare smatramo vrlo ozbiljno. Kako se broj kartica koje služe za prijevaru povećao, ulažemo velike napore kako bi osigurali točnost i ispravnost pruženih podataka. Postoji mogućnost da vas kontaktiramo kako bi obavili dodatne provjere ili zatražimo pomoć vašeg suradnika da nam pomogne u tome. Nećemo tolerirati pokušaje prijevare ili kupovine nevažećim kreditnim karticama, a takvi pokušaji će biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Pristankom na uvjete korištenja ove stranice, pristajete i na moguće provjere prema navedenome. Prilikom ove provjere, vaše osobne informacije bi mogle biti otkrivene trećoj strani, odnosno nadležnoj financijsko kreditnoj instituciji koja bi mogla iste podatke pohraniti. Možete bi ti sigurni da je to postupak u svrhu potvrde vašeg identiteta, te da provjera kreditne kartice nije izvršena, a kreditni rejting nije dotaknut ovom provjerom.

SUGLASNOST
Stranica će biti korištena u skladu i prema zakonom dopuštenim svrhama. Pristajete na korištenje u skladu sa važećim zakonima i regulativama koje isti propisuje vezano za ovu stranicu i korištenje stranice. Pristajete da nećete:
· objavljivati ili prenositi viruse, crve, trojane ili bilo što drugo kreirano u svrhu ometanja normalnog rada procesa programa ili računala
· objavljivati ili prenositi putem stranice bilo kakav materijal koji je štetan, uvredljiv ili je opscenog karaktera i
· pokušavati ostvariti neovlašten pristup našoj stranici, serveru na kojem je smještena naša stranica, računalima ili bazi podataka koje su spojene s našom stranicom. Ne smijete napadati našu stranicu bilo kakvim računalnim napadima.
Nepoštivanjem ovih uvjeta korištenja, kršite zakon te ćemo u skladu s tim poduzeti sve mjere i prijavu istih nepoštivanja uvjeta. Kršenjem pravila i prijavom nadležnim institucijama prestaje i vaše pravo na korištenje naše stranice. Nećemo biti odgovorni za bilo kakve štete nastale navedenim radnjama, virusima u vašim računalima i slično, kao niti zbog vašeg spremanja materijala sa stranice, posjete poveznicama koje su objavljene ili stranici koja je vezana uz istu.

NARUDŽBE
Sve narudžbe su podložne dostupnosti. Ukoliko proizvodi nisu dostupni, bit ćete obaviješteni putem emaila, te će vam biti ponuđena opcija čekanja da proizvod bude dostupan, ili poništenje narudžbe.
Bilo kakve narudžbe realizirane s vaše strane tretirati će se kao ponuda za kupnju naših proizvoda i kao takve zadržavamo pravo na odbijanje istih. Primate na znanje da bilo kakva automatizirana poruka o vašoj narudžbi koja je poslana s naše strane ne smije biti prihvaćanje za kupovinu proizvoda sa naše stranice. Ugovorom zaključenim s vaše i naše strane određena je kupovina ukoliko teretimo vašu kreditnu/debitnu karticu ili bilo koji drugi račun, šaljemo proizvode i o tome vas obavijestimo putem emaila prema zaključenom ugovoru. Ugovor se odnosi samo na one proizvode koji su navedeni u informacijama o isporuci. Nismo obvezni isporučiti artikle koji nisu navedeni u zasebnoj informaciji o isporuci.
Poduzeti ćemo sve potrebne korake koji su u našim mogućnostima, kako bi sačuvali sve vaše osobne podatke plaćanje učinili potpuno sigurnim, ali ne možemo biti odgovorni za bilo kakvu štetu nastalu zbog treće strane, neovlaštenog korištenja ili korištenja podataka od treće strane.
Artikli na stranici nisu za preprodaju ili distribuciju. Zadržavamo pravo poništenja narudžbe i suspendiranja korisničkog računa ukoliko vjerujemo da je narudžba protivna ovim pravilima. Za proizvode koji su vam isporučeni preuzimate rizik u trenutku primitka istih. Nismo odgovorni ukoliko nam ne pružite točne i potpune podatke za dostavu.

8.POVRAT/REKLAMACIJA
A) ODUSTAJANJE OD KUPNJE putem pisanog obrasca
Kupac ima pravo u roku 14 dana sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača odustati od kupnje pisanom obavijesti na e-mail adresu WEB@SKY-COSMETICS.HR Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja/dostave naručene robe.
U elektronskoj pisanoj obavijesti o odustajanju od kupnje nedvosmisleno navedite odluku o odustajanju od kupnje (s vašim imenom i datumom dane narudžbe).
B) POVRAT PROIZVODA
Ako je kupac robu već preuzeo i odustaje od kupnje, mora preuzetu robu vratiti poduzeću u roku 14 dana po pisanoj obavijesti iz 1. odlomka. Povrat novca u iznosu vraćenih proizvoda, poduzeće mora vratiti na bankovni račun kupca najkasnije u rok u 14 dan a od primitka robe.
Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani, neoštećeni i u originalnoj ambalaži. Uz vraćeni proizvod obvezno je priložiti kopiju originalnog računa.
SKY COSMETICS d.o.o. – Skladište
Vukomerička ulica 4
10410 Velika Gorica
Troškove povrata robe snosi kupac. Za vraćene proizvode ne preuzimamo pošiljke sa plaćanjem poštarine pouzećem.
C) REKLAMACIJE POŠILJKE
SKY COSMETICS d.o.o. odgovara za stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda u Internet trgovini (skycosmeticsgroup.com  ) Ukoliko kupac ima bilo kakav prigovor sukladno članku 10 Zakona o zaštiti potrošača molimo da nas obavijesti na e-mail:
web@sky-cosmetics.hr
Potrošač mora u obavijesti o grešci detaljno opisati grešku i omogućiti prodavaču da grešku razmotri.
Molimo da kupac kod eventualne reklamacije vrati robu sa kopijom originalnog računa na adresu SKY COSMETICS d.o.o. – Skladište Vukomerička ulica 4, 10410 Velika Gorica, Hrvatska s naznakom ‘Internet prodaja’ u roku 14 dana od kupnje.
Po primitku robe SKY COSMETICS d.o.o. će u roku 8 dana po primitku pisane obavijesti i proizvoda dati pisani odgovor na rješenje reklamacije.
Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu.
Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećena prilikom transporta neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju.
Troškove povrata robe snosi kupac.

CIJENE
Sve cijene prikazane na web stranici su u važećem iznosu i točni su u trenutku objave na stranici i unošenja u sistem. Ipak, zadržavamo pravo na izmjenu cijena u bilo koje vrijeme bez prethodne obavijesti (osim što bilo kakve promjene neće utjecati na narudžbe u vezi s kojim smo Vam poslali otpreme potvrde).
U rijetkim slučajevima, može se dogoditi da istaknuta cijena prilikom plaćanja nije točna, a mi isto otkrijemo prije prihvata Vaše narudžbe u skladu sa točkom 9., u tom slučaju nismo dužni prodati proizvod prema cijeni koja je u tom trenutku vidljiva, nego prema onoj koja je važeća u trenutku narudžbe. Mi uvijek nastojimo osigurati da cijene robe prikazane na našoj web stranici su točne, međutim ponekad se dogode pogreške. Ukoliko otkrijemo pogrešku u cijeni robe koju ste naručili, obavijest ćemo Vas o tome što prije, te Vam ponuditi opciju ponovne potvrde Vaše narudžbe po ispravnoj cijeni ili opciju otkazivanja iste. Ukoliko ste otkazali narudžbu, a već ste platili proizvod (ali on još nije otpremljen), u potpunosti ćemo Vam izvršiti povrat novca.

NAČINI PLAĆANJA
Plaćanje pouzećem: Platite dostavljaču na Vašoj kućnoj
Kartično plaćanje putem WS-pay-a.
Uplata na račun: Nakon što primite potvrdu o narudžbi, uplatu izvršite pomoću uplatnice ili internet bankarstvom.
Podaci za plaćanje:
SKY COSMETICS d.o.o. , OIB: 71569529673
Bani 110, 10010 Zagreb
IBAN: HR1023600001102875543
Zagrebačka banka d.d.

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO
Sav sadržaj ove stranice zaštićen je Zakonom o autorskom pravu, te ostalim pravima, a istim primate na znanje da su svi materijali sa stranice vlasništvo naše stranice ili treće strane koja nam ustupa prava na korištenje.
Slobodni ste prikazivati stranicu i njezin sadržaj na računalima, elektronskim preglednicima, ali ne na serverima ili bilo kojim uređajima spojenima na mrežu. Ispis jedne kopije sadržaja za osobne potrebe i nekomercijalne svrhe ne uključuju povredu ovog člana. Umnožavanje, spremanje ili objava na bilo koji način sadržaja ove stranice nije dozvoljena.

UPOTREBA STRANICE
Stranica je dostupna u smislu “kao što je” i “dostupno”, bez ikakvih tvrdnji i zastupanja, te mi ne jamčimo implicirano ili izričito za njezinu upotrebu. Potvrđujete da shvaćate da ne možemo biti odgovorni za privatnost i sigurnost stranice ili za informacije koje ste pružili. Potrebno je prihvatiti svjesnost o riziku korištenja interneta.
Iako se trudimo da sadržaj na stranici bude točan, kvalitetan i visoke kvalitete, ne možemo prihvatiti odgovornost u slučaju suprotno od navedenog. Nećemo biti odgovorni za pogreške ili nesporazume koje bi mogli iskusiti tijekom korištenja stranice. Ukoliko smo obaviješteni o nepravilnostima, potruditi ćemo se ispraviti to u najkraćem mogućem roku.
Posebno se odričemo odgovornosti u slučaju;
· nekompatibilnosti stranice sa vašim računalom, programima koje koristite ili telekomunikacijskim vezama
· tehničkih problema uključujući greške i probleme sa stranicom
· nestabilnosti, nepouzdanosti ili nesigurnosti stranice
· da stranica ne zadovoljava vaša očekivanja
Do krajnjih zakonom propisanih granica, slažete se da nismo odgovorni prema vama ili trećoj osobi za bilo kakvu posljedičnu i/ili slučajnu štetu ili bilo koje neizravne, posebne i kažnjive štete koje proizlaze ili su nastale korištenjem stranice.

PREKID
Ukoliko neki od ovih uvjeta budu nezakoniti, nevažeći ili iz nekog razloga neprovedivi, uskladiti će se sa ostalim odredbama ili izbrisati, a neće utjecati na provedivost i valjanost ostalih odredbi ovih uvjeta.

ODRICANJE
Odricanje korištenja neće se tumačiti kao odricanje od postupaka počinjenih u kršenju odredbi uvjeta korištenja i bez obzira na odricanje kršenje odredbe će se procesuirati kao takvo.

CJELOKUPAN SPORAZUM
Uvjeti o korištenju čine cjelokupan temelj bilo kakvog sporazuma postignutog između korisnika stranice i nas.

ZAKON I NADLEŽNOST
Ovi uvjeti tumače se u skladu sa RH i svi nesporazumi rješavaju se uz nadležnost Suda u RH.

SVI NATJEČAJI
Zadržavamo pravo izmjene ovih Uvjeta bez obavijesti s vremena na vrijeme.
Ova će se pravila smatrati uključenima u svako natjecanje, osim u mjeri u kojoj svaka posebna uputa u natjecanju navede drugačije.
Ulaskom u natjecanje smatrati će se da su natjecatelji pročitali i razumjeli ove Uvjete i da se obavezuju po njima. Sve naše odluke bit će konačne i obvezujuće te neće biti moguće nikakve prepiske.
Natjecanja su otvorena samo za stanovnike Hrvatske.
Svi sudionici moraju biti u dobi od 18 godina ili više, osim ako nije navedeno bilo koje drugo dobno ograničenje. Sudionici bi, ukoliko su mlađi od 18 godina, trebali dobiti dopuštenje unaprijed od roditelja ili skrbnika.
Sve prijave moraju biti zaprimljene do datuma zatvaranja navedenog u natječaju. Odgovori će biti upisani nakon podnošenja. Nema odgovornosti za odgovore koji su pogrešno usmjereni, izgubljeni zbog tehničkih ili drugih razloga ili primljeni nakon datuma zatvaranja.
Zadržavamo apsolutno pravo da bez prethodne obavijesti diskvalificiramo bilo kakve prijave na bilo koje natjecanje za koje smatramo da su upotrijebljena nepravilna tehnička sredstva za ulazak i / ili smatramo da su lažne.
Sudionici su odgovorni za troškove pristupa računalnim mrežama.
Nećemo biti odgovorni niti prihvatiti bilo kakvu odgovornost za: (I) bilo kakav neuspjeh pobjednika ili bilo kojeg sudionika da poštuje ove uvjete i odredbe (II) bilo kakav poremećaj, kašnjenje ili pogrešno usmjeravanje unosa Ili (III) bilo kakve kvarove poslužitelja, sustava ili mreže, neispravnosti ili nedostupnosti.
Mi ćemo biti promotor svih natjecanja podložnih ovim uvjetima i uvjetima, osim ako nije navedeno drugačije.

Nagrade
Ako iz bilo kojeg razloga oglašena nagrada nije dostupna, pridržavamo pravo na našu apsolutnu diskreciju da zamijenimo sličnu nagradu ekvivalentne ili veće vrijednosti. Samo jedna nagrada bit će dodijeljena po kućanstvu. Novčana ili druga alternativa nagrađenoj nagradi neće biti, a nagrade nisu prenosive.
Obavijest
Ime pobjednika bit će odabrano slučajnim izvlačenjem, nakon datuma zatvaranja, iz svih dobrih primljenih odgovora. Dobitnik nagrade bit će obaviješten u roku od 28 dana nakon što je pobjednik dobiven. Molimo dopustite 28 dana za isporuku svih nagrada. Ako pobjednik natjecanja ne može preuzeti nagradu iz bilo kojeg razloga ili ako dobitnik ne može biti obaviješten nakon što je postignut razumni napor onda možemo raspolagati nagradom kako smatramo prikladnim, bez ikakve odgovornosti prema pobjedniku.
IZJAVA O PRIKUPLJANJU I KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA
SKY COSMETICS d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici SKY COSMETICS d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

PROČITAO SAM I SLAŽEM SE SA OPĆIM UVJETIMA POSLOVANJA